Activiteiten 2017

Love, Passion & Power
Love, Passion & Power
16 mei - Monoloog Love, Passion & Power

 

1688. Mary Stuart bespiegelt in het jachtslot Honselersdijk haar leven. Ze is dan zes en twintig jaar en overgeleverd aan twijfel en onmacht nadat ze haar man, stadhouder Willem III, op weg naar Engeland heeft uitgezwaaid in Hellevoetsluis. Mary heeft een rotsvast vertrouwen in haar man en haar anglicaanse geloof.  Een boeiende monoloog waarin Annemarie de Bruijn het korte leven van Mary Stuart in een woelige periode ten tonele brengt. Annemarie wordt muzikaal ondersteund door Oleg Fateev op zijn Bajan (accordeon). Regie: Hans van den Boom.

Locatie: Wilhelminazaal Paleis Het Loo

15 mei: “Symposium: De vergeten revolutie van 1688" Aanvang inloop: 10.00uur

Het William & Mary 2017 evenement heeft als doel om voor een breder publiek toegankelijk te maken hoe onze huidige vrijheid en welvaart is gebaseerd op het ontstaan van een onafhankelijk parlement aan het eind van de 17e eeuw in Engeland en welke rol de Koning-stadhouder Willem III en zijn echtgenote Mary Stuart II daarin hebben gespeeld. Paleis Het Loo is daarbij het middelpunt.

Centraal staat het symposium “1688, De vergeten revolutie” waarin wetenschappers uit de USA, Engeland en Nederland voor een publiek van historici en geïnteresseerde leken de nieuwste gezichtspunten en interpretaties van deze omwenteling uit de doeken doen en de gevolgen beschrijven voor Engeland en de westerse wereld. De vorming van de eerste parlementaire monarchie in de geschiedenis vormt hierbij een hoofdrol.

Download de aankondiging hier.