Spring naar hoofd-inhoud
Stichting Koninklijk Apeldoorn

Koninklijke tradities in de huidige tijd

Programma

19.15 uur

 

Inloop, koffie, thee

19.45 uur

 

Zaal open

20.00 uur

 

Welkomstwoord door Berry van den Hout
Voorzitter Stichting Koninklijk Apeldoorn 

20.10 uur

 

Introductie door Ellen Oomen

20.15 uur

 

‘Hoe Oranjevrouwen de dynastie hebben gered’
Dr. Fred Jagtenberg, historicus

20.40 uur

 

‘Vorstelijke muziek’
Marieke Hopman, accordeon

20.55 uur

 

Pauze

21.20 uur

 

‘Koninklijke tradities in de huidige tijd’
Kolonel b.d. Bert Wassenaar, Stalmeester van Z.M. de Koning.

21.45 uur

 

‘Vorstelijke muziek’
Marieke Hopman, accordeon

22.00 uur

 

Nazit en borrel

 

 

De avond begint met het verhaal over Marijke Meu en hoe Oranjevrouwen de dynastie hebben gered, verteld door historicus en neerlandicus de heer Fred Jagtenberg (1941) tevens auteur van het boek “Marijke Meu, stammoeder van ons vorstenhuis. De heer Jagtenberg was werkzaam in het middelbaar- en hoger onderwijs. Zijn belangstelling gaat uit naar de geschiedenis van de achttiende eeuw, waarover hij diverse  artikelen en boeken publiceerde, o.a. over stadhouder Willem IV.

 

Daarna zal Kolonel b.d. Bert Wassenaar, werkzaam sinds 1996 bij de Dienst Koninklijk Huis in de functie van Stalmeester van H.M. de Koningin en sinds 2013 van Z.M. de Koning, ingaan op het protocol bij staatsiebezoeken “toen en nu”. In zijn huidige functie is de heer Wassenaar verantwoordelijk voor het vervoer van Z.M. de Koning, de leden van het Koninklijk Huis, gasten en leden van de hofhouding. Als hoofd van het Koninklijk Staldepartement geeft hij leiding aan de afdeling Koets- en Rijstal, de afdeling Garage en het bureau Luchtvaartzaken.

 

Vast onderdeel van de jaarlijkse lezing is de muziek, ditmaal “vorstelijke muziek” van Marieke Hopman. Zij neemt ons mee op een muzikale reis naar de tijd van Marijke Meu en naar de tegenwoordige tijd. Zij behoort tot de top van de accordeonisten in Nederland. Marieke is in 2004 afgestudeerd voor piano aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. In 2009 studeerde ze summa cum laude af voor een Masterstudie accordeon aan The Royal Danish Academy of Music in Kopenhagen.

Kaarten voor de lezing kunt u hier bestellen.

De kosten zijn € 20.- per persoon inclusief koffie/thee in de pauze en een drankje na afloop.

 

Terug...